Forralt bort készíteni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell forralt bort készíteni?

http://www.statestreetwineryredlands.com/Page/183/Event_Calendar.aspx
A télben a hó és a forralt bor a legjobb. Mivel előbbi nem mindig áll rendelkezésre, az utóbbival bármikor felvidíthatjuk a hangulatot. A forralt bor készítésének csak a fantáziánk szabhat határt (legfeljebb ihatatlan lesz…), az azonban alapszabály (a kollégista „hiedelemmel” ellentétben), hogy jó minőségű, mellékízmentes borból kell készíteni.

[szerkesztés] Lépések

  1. A nagy klasszikus
    • Hozzávalók: 1 l vörös- vagy fehérbor, 8 dkg cukor, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 2 szegfűbors, fél citrom.
    • A hozzávalókat üvegedénybe öntjük, forráspontig hevítjük (ne forraljuk), majd belekarikázzuk a citromot, és csészékbe töltve forrón tálaljuk.
  2. Gyümölcsös forralt bor
    • Hozzávalók: fél üveg vörösbor, fél liter szőlőlé, 3 szegfűszeg, 1 rúd fahéj, cukor vagy méz, 1-2 narancs héja, esetleg leve.
    • A bort és a szőlőlevet forrásig hevítjük, majd hozzáadjuk a fűszereket és a narancshéj felét. Kicsit állni hagyjuk, majd mézzel vagy cukorral édesítjük. Esetleg adhatunk bele kis narancslevet is. Almakarikákkal forrón kínáljuk.
  3. Forralt almabor
    • Hozzávalók: ¼ csésze cukor, 1 l almabor, ½ kk reszelt narancshéj, ¼ csésze narancslé, 5 szegfűszeg, 2 szegfűbors, 1 fahéj, 1 ek citromlé, csipetnyi szerecsendió.
    • A hozzávalókat forráspontig hevítjük, majd forrón csészében szervírozzuk.

[szerkesztés] Tippek

  • A forralt borhoz adhatunk némi rumot is, így alkoholtartalmát növelhetjük.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • az egyes receptekben megtalálható hozzávalók

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Nem igaz, hogy a melegítéssel a borból minden alkohol elpárolog, ezért ne vezessünk utána vagy adjuk gyermekeknek.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag