Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Emléküveget készíteni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell emléküveget készíteni?

Uveg.jpg
Emlékeinket sokféleképpen őrizhetjük, például fejünkben, emlékkönyvben, fotóalbumban vagy egy ládikában. A szép emlékeket, a boldog pillanatokat, az emlékezetes történéseket mindig jó érzés újra és újra feleleveníteni. Lássuk, hogy hogyan lehet emlékeinket ezúttal egy üvegbe zárni.

[szerkesztés] Lépések

 1. Szerezz be egy üres üveget! Az éléskamrában találhatunk nagyobb méretű befőttesüveget, de háztartási boltokban is vásárolhatunk, illetve kreatív hobbiboltokból is beszerezhetünk formás, díszített, csatos fedéllel ellátott üveget.
 2. Készíts mellé egy jegyzettömböt! Ha a jegyzettömb színes lapokból áll, akkor azokkal vidámabbá tehetjük majd az üveg látványát.
 3. Készíts ezek mellé egy tollat vagy egy ceruzát!
 4. Jegyzetelj! Amikor valami jó történik veled, vagy valamilyen kellemes élményben van részed a mindennapokban, akkor azt írd fel egy cetlire és dobd be az üvegbe!
 5. Olvasgass és emlékezz! Év végén, vagy amikor egyszerűen csak kedved tartja, borítsd ki az üveg tartalmát, és olvasd el a színes cetlikre írt jegyzeteidet.
 6. Töltődj fel az új évre az üvegbe zárt emlékekkel! Az elmúlt év történéseinek a felelevenítésével vágjunk neki a ránk váró évnek, és kezdjük el új élményekkel megtölteni az emléküvegünket.

[szerkesztés] Tippek

 • Üvegfestéssel vagy dekupázs technikával ki is díszíthetjük az üveg falát, így még vidámabbá és egyedibbé tehetjük az emléküvegünket.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • üres befőttesüveg vagy egyéb nagyobb méretű üveg
 • színes jegyzettömb
 • toll/ceruza


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Érdemes fedeles üveget választani, így mindig lezárhatjuk az emlékeinket tartalmazó üveget. Természetesen az üveget nem tudjuk lelakatolni, de emlékeinket jelképesen el tudjuk zárni a külvilágtól.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bya