Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Élénkíteni a ruha színét

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell élénkíteni a ruhák színét?

Elenkiteni-ruha-szinet.jpg
Hiába bármilyen mosópor, valahogy azt vehetjük észre, hogy idővel a ruhák színe veszít élénkségéből. Pedig az élénk színű ruha nem csak szebb, de tovább hordható is.

[szerkesztés] Lépések

 1. Fordítsd ki a ruhákat! A mosógép forgó mozgása miatt a szövetszálak roncsolódhatnak. Ha kifordítjuk a ruhákat, akkor a kopás a nem látható, belső részben következik be inkább, azért pedig kár aggódni.
 2. A ruhákat lehetőség szerint bent teregessük ki, így megóvjuk őket a direkt napfény fakító hatásától.
 3. Áztasd be a ruhákat sós vízbe! A só olcsó, környezetbarát és segít, hogy szebbek legyenek a ruhád színei. Mielőtt egy új ruhadarabot kimosnánk, estére áztassuk be sós vízbe. Egyszerűen töltsük fel a mosógépet hideg vízzel, és adjunk hozzá egy negyed vagy fél bögre sót, majd tegyük bele a ruhát. Másnap reggel adjunk hozzá mosószert, és már indulhat is a mosás. Nyugodtan hozzáadhatunk más ruhákat is ilyenkor.
 4. Csak akkor moss, ha muszáj! Ha ritkábban mossuk ki a ruhákat, kevésbé fakulnak. Ha vigyázunk a ruhánkra, többször is felvehetjük, nem kell mindjárt az esti vacsorához felvett ruhát kimosni. Ha valami ráfolyik, azonnal itassuk fel, és tüntessük el a foltot, száraz szivaccsal távolítsuk el a dezodor- és sminkfoltokat.
 5. Moss hideg vízzel. Ha forró helyett hideg vízben mosol, a ruhák tovább élénk színűek maradnak. Használjunk ennek megfelelő mosószert.
 6. Ha fekete vagy nagyon sötét ruhát mosunk, adjunk a mosógép vizéhez két bögre kávét vagy erős teát.

[szerkesztés] Tippek

 • Adjunk öblítéskor a ruhákhoz fél bögre ecetet. Ez segít eltüntetni a mosószermaradványokat a szövetből, és megakadályozza, hogy a fehér ruhák besárguljanak.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • mosógép
 • ecet
 • szivacs
 • mosószer
 • kávé vagy tea

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A piros színű ruhákat az elején mossuk külön, nehogy eresszék a színüket.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag