„Wc ülőkét választani” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

1. sor: 1. sor:
 
{{Átdolgozandó}}
 
{{Átdolgozandó}}
{Reklámszagú}
+
{{Reklámszagú}}
  
 
== Hogyan kell {{PAGENAME}}? ==
 
== Hogyan kell {{PAGENAME}}? ==

A lap 2022. május 18., 13:25-kori változata

ÁTDOLGOZANDÓ CIKK

Ezt a cikket alaposan át kellene dolgozni, hogy megfeleljen a Hogyankell.hu tartalmi, formai és minőségi irányelveinek!

REKLÁMSZAGÚ CIKK

Ebből a cikkből hiányzik az igazán a hasznos tartalom, a téma nem igazán keresett, így az írás feltehetően reklámozás, linképítés céljából született. A cikket módosítani kell annak érdekében, hogy megfeleljen a Hogyankell.hu tartalmi, formai és minőségi irányelveinek, különben hamarosan eltávolításra kerül!

Hogyan kell Wc ülőkét választani?

A WC ülőke kiválasztása elsőre egyszerű feladatnak tűnik, azonban érdemes erre is figyelmet fordítani, ha olyan wc tetőt szeretnénk az otthonunkba, ami hosszú távon a igényeinknek megfelelően szolgál bennünket. Néhány praktikus tanácsot adok arra vonatkozóan, hogy miket érdemes figyelembe venni, mielőtt WC tető vásárlásra fordítunk pénzt.


WC ülőkét a meglévő, vagy vásárlásra kiszemelt WC csésze formája szerint

Amennyiben már rendelkezünk WC csészével, vagy már megtaláltuk az ideális wc csészét, amit most fogunk megvásárolni, akkor ehhez kell igazítani a wc ülőkét is. Az egyik legszembetűnőbb tulajdonság a wc formája. Szögletes, modern vonalvezetésű wc csészéhez hasonló formájú szögletes wc tető illeszthető.

WC ülőke és a WC csésze méretei

A WC ülőkét nem csak a formája, hanem a méretei is meghatározzák. A jellemző fontos méretek a szélesség, mélység, felfogatás méretei, felfogató csavartávolságok. Ezeket célszerű összeegyeztetni a meglévő, vagy a kiszemelt WC csésze méreteivel. A WC ülőke felfogató csavarok a wc tetőn általában tól-ig méretben állíthatóak. A WC csészén a legáltalánosabb standard méret a 155 mm, de ettől gyakran eltérhet.


WC ülőkék anyaga szerint

A WC tető anyaga is fontos szempont a kiválasztáskor. A fa WC tetők már nem túl népszerűek. Nehezen tisztítható és a baktériumok is könnyen megtelepednek az anyagban, valamint a vegyszeres tisztításnak is kevésbé tud ellenállni, mint a napjainkban is használatos anyagok. Az olcsó wc ülőke anyaga egyszerű műanyag, a jobb minőségű pedig antibakteriális duroplast vagy thermoplast.


WC ülőkék egyéb tulajdonságai alapján

A WC ülőkék kiválasztásakor olyan kifejezésekkel is találkozhatunk, mint a Slow Close vagy Soft Close, melyek a lassú zárású, vagy lecsapódás-gátlós WC ülőkét foglalják magukba. A Quick release vagy gyorskioldós kifejezések pedig arra utalnak, hogy szerszám nélkül egy mozdulattal levehető WC tetőről van szó, mely megkönnyíti a WC csésze és a WC ülőke tisztántartását. Az extra tulajdonságokhoz tartozik még a bidé csaptelepes WC ülőke is.

Tippek

  • Mérj pontosan!
  • Légy tisztában a meglévő WC-csészéd típusával, vagy méreteivel
  • Vedd figyelembe a WC csésze formáját
  • Gondold át a szükséges extrákat (Soft Close, Quick release, bide csaptelep stb.

Amire szükséged lehet

Figyelmeztetések

  • A WC ülőke gondos kiválasztást igényel, mert higieniai termék, ezért még 14 napos elállás keretében sem szívesen veszik vissza a kereskedők.

Kapcsolódó videók


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Froberto, Hogyankell