„Tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Amire szükséged lehet)
(Hogyan kell tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni?)
 
(Egy közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva)
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni? ==
 
== Hogyan kell tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni? ==
  
A tésztaételek mindig gyors, ám hatékony és finom megoldást jelentenek a konyhában.
+
[[Fájl:tejszines_sonkas_paradicsomos_penne.jpg|right|250 px]]A tésztaételek mindig gyors, ám hatékony és finom megoldást jelentenek a konyhában.
 
 
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==

A lap jelenlegi, 2013. július 24., 12:25-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni?

Tejszines sonkas paradicsomos penne.jpg

A tésztaételek mindig gyors, ám hatékony és finom megoldást jelentenek a konyhában.

[szerkesztés] Lépések

  1. A pennét sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük és hideg vízben kissé átmossuk.
  2. A hagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  4. Ráöntjük a paradicsomot, megsózzuk és 15 percig főzzük.
  5. Lassan hozzáöntjük a tejszínt és ízesítjük az apróra vágott bazsalikommal.
  6. Tálaláskor beleforgatjuk a kifőtt tésztát és az apróra tépkedett sonkát.

[szerkesztés] Tippek

  • Nagyon forrón, reszelt sajttal érdemes kínálni.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 1 csomag penne,
  • 200 g sonka
  • 250 g hámozott, darabolt paradicsom,
  • 1 kisebb fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • olívaolaj,
  • só,
  • 3 szál friss bazsalikom,
  • 2 dl tejszín,
  • 15 dkg sajt

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A tészta leszűrésekor ügyeljünk arra, hogy a forró víz nehogy megégesse a kezünket!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.