Tejben pácolt, vajban sült csirkemellet készíteni párolt rizzsel és tzatziki salátával

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Bya (vitalap | szerkesztései) 2013. december 4., 15:05-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell tejben pácolt, vajban sült csirkemellet készíteni párolt rizzsel és tzatziki salátával?)

Hogyan kell tejben pácolt, vajban sült csirkemellet készíteni párolt rizzsel és tzatziki salátával?

Tejben pacolt csirkemell.jpg

Isteni ízvilágú, könnyű, mutatós finom főétel, amely megállja a helyét az ünnepi asztalon is.

Lépések

  1. A csirkemellet ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk.
  2. A tejbe beletesszük a sót, az egész borsot, a babérlevelet, beletörjük a fokhagymát és a csirkemell szeleteket belefektetjük. Tetejét lezárjuk és legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
  3. Amikor a hús megpácolódott, lecsepegtetjük, meghintjük egy kevés sóval, majd a felhevített vajban néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük. 5 percre fedővel lefedjük, majd ismételten mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarna színt nem kap.
  4. Elkészítjük a salátát. Az uborkát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Besózzuk, majd 10-15 percre hűtőbe tesszük. Ezt követően a levét kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Ráborítjuk a tejfölt és a natúr joghurtot, rátörjük a fokhagymát, és sóval, fehér borssal ízesítjük. Jól összekeverjük, majd egy-két csepp ciromlevet és kevés olívaolajat adunk hozzá.

Tippek

  • A húst melegen, párolt rizzsel és a tzatziki salátával tálaljuk.

Amire szükséged lehet

  • 1 kg csirkemell
  • 10 dkg teavaj
  • 8-10 szem egész bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 babérlevél
  • 4 dl tej
  • kevés só
  • rizs
  • víz
  • Tzatziki salátához:
    • 2 kígyóuborka
    • 1 tejföl (175 g)
    • 1 natúr joghurt (175 g)
    • 3 gerezd fokhagyma
    • fehérbors
    • 1-2 csepp citromlé
    • kevés olívaolaj

Figyelmeztetések

  • A salátát tálalásig tegyük hűtőbe, hogy az ízek minél jobban összeérjenek.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Schmidt-Huszánk Éva pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére

Az oldal szerzői

Bya