Tejben pácolt, vajban sült csirkemellet készíteni párolt rizzsel és tzatziki salátával
Innen: Hogyankell.hu
[szerkesztés] Hogyan kell tejben pácolt, vajban sült csirkemellet készíteni párolt rizzsel és tzatziki salátával?
Isteni ízvilágú, könnyű, mutatós finom főétel, amely megállja a helyét az ünnepi asztalon is.
[szerkesztés] Lépések
- A csirkemellet ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk.
- A tejbe beletesszük a sót, az egész borsot, a babérlevelet, beletörjük a fokhagymát és a csirkemell szeleteket belefektetjük. Tetejét lezárjuk és legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
- Amikor a hús megpácolódott, lecsepegtetjük, meghintjük egy kevés sóval, majd a felhevített vajban néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük. 5 percre fedővel lefedjük, majd ismételten mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarna színt nem kap.
- Elkészítjük a salátát. Az uborkát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Besózzuk, majd 10-15 percre hűtőbe tesszük. Ezt követően a levét kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Ráborítjuk a tejfölt és a natúr joghurtot, rátörjük a fokhagymát, és sóval, fehérborssal ízesítjük. Jól összekeverjük, majd egy-két csepp citromlevet és kevés olívaolajat adunk hozzá.
[szerkesztés] Tippek
- A húst melegen, párolt rizzsel és a tzatziki salátával tálaljuk.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 1 kg csirkemell
- 10 dkg teavaj
- 8-10 szem egész bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 babérlevél
- 4 dl tej
- kevés só
- rizs
- víz
- Tzatziki salátához:
- 2 kígyóuborka
- 1 tejföl (175 g)
- 1 natúr joghurt (175 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- fehérbors
- 1-2 csepp citromlé
- kevés olívaolaj
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- A salátát tálalásig tegyük hűtőbe, hogy az ízek minél jobban összeérjenek.
[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások
Schmidt-Huszánk Éva pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére (3. helyezett)