Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Túró rudit házilag készíteni

Nincs méretváltozás, 2014. szeptember 11., 14:45
Lépések
# '''Törd át a túrót egy szűrőn!''' Ennek a műveletnek fontos szerepe van, hisz ilyenkor nyomod ki a "felesleges" nedvességet a túróból. Ha elmarad ez a lépés, akkor a kész túró rudinak nem lesz tartása, szét fog esni.
# '''Add hozzá az áttört túróhoz a reszelt citromhájatcitromhéjat, a vaníliamagokat vagy vaníliáscukrotvaníliás cukrot, a sima porcukrot és ízlés szerint a tejfölt!''' Jól dolgozd össze őket. Használhatsz kézi botmixert is a művelethez.# '''Oldd fel a zselatint két deciliter vízben , és add a masszához!''' Ezután nem kell már botmixert, vagy késes darálót használni, csak keverd jól össze az alapanyagokat!
# '''Vágj folpackból téglalapokat, és porciózz rájuk a masszából!'''
# '''Mindegyik fóliás kis csomagot a folpack segítségével formáld meg henger alakúra!'''
# '''Tedd a hűtőbe a kész massza-csomagokatmasszacsomagokat!''' Minél többet áll a hűtőben, annál inkább megdermed és könnyebb lesz a további munka vele. Maximum 1-2 óra elég.
# '''Míg dermed a töltelék, olvaszd meg az étcsokoládét!'''
# '''Kenj kiskanál segítségével sütőpapírra csíkokat az olvadt csokoládéból!''' Ezek a csokicsíkok lesznek a túró rudik aljai, tehát méretben akkorákat készíts, amekkorák a hűtőben lévő túrótöltelékek.
593
szerkesztés