„Sajtbundás füstölt virslit készíteni csípős szósszal” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell sajtbundás füstölt virslit készíteni csípős szósszal? == A szószok és mártások nagyszerű kiegészítői lehetnek a falatkáknak, előételekne…”)
(Nincs különbség)

A lap 2013. július 17., 13:19-kori változata

Hogyan kell sajtbundás füstölt virslit készíteni csípős szósszal?

A szószok és mártások nagyszerű kiegészítői lehetnek a falatkáknak, előételeknek, főételeknek. Most sajtbundában sült virslit mutatunk be, melyhez egy csípős szósz receptjét is eláruljuk. Érdemes minél több szószt megismerni, hogy ezzel színesíthessük konyhai tudásunkat.

Lépések

  1. A lereszelt sajtokból, a tojásból, a lisztből és a tejből sűrű masszát keverünk.
  2. A virsliket belisztezzük, majd a masszába mártjuk, ami nem baj, ha jó vastagon van rajta.
  3. Bő, forró olajban hirtelen kisütjük, majd papíron lecsepegtetjük a felesleges olajat.
  4. A szószhoz a zúzott fokhagymát kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a cukrot és darált paprikát („Erős Pista”), majd felöntjük 1,5 dl vízzel.
  5. Miután felforrt, ízesítjük ecettel és besűrítjük kevés hideg vízben kikevert keményítővel.

Tippek

  • A mártást érdemes előre elkészíteni és hidegen kínálni a frissen kisült virslikhez.

Amire szükséged lehet

  • A sajtbundás virslihez:
    • 10 pár füstölt pulykavirsli,
    • 5 dkg trappista sajt,
    • 5 dkg ementáli típusú sajt,
    • 5 dkg füstölt sajt,
    • 2 tojás,
    • 6-8 dkg liszt,
    • 1 dl tej,
    • olaj a sütéshez
  • A szószhoz:
    • 1 ek. darált paprika („Erős Pista”),
    • 1 ek. ecet,
    • 2 ek. kristálycukor,
    • zúzott fokhagyma

Figyelmeztetések

  • Óvatosan tegyük bele a forró olajba a virsliket, vigyázzunk a felcsapódó olajjal!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.