Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Parajfőzeléket készíteni fasírtgolyóval

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. április 26., 12:31-kor történt szerkesztése után volt. (Tippek)

Hogyan kell parajfőzeléket készíteni fasírtgolyóval?

A parajtól gyerekkorunk óta ódzkodunk, pedig ha jól van elkészítve, nagyon finom, nem mellékesen pedig kiváló C-, A-, és B-vitamin forrás, és hírével ellentétben nem tartalmaz túl sok vasat.

Lépések

  1. A parajt szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, a zsemléket meghámozzuk és kockára vágjuk.
  2. A fokhagymát lereszeljük.
  3. Lábasban kevés olajat melegítünk és a fokhagymát, valamint a kenyeret enyhén megpirítjuk rajta.
  4. Rátesszük a parajt, felöntjük a tejszínnel, sózzuk és borsozzuk.
  5. Lassú tűzön kb. 15 percig főzzük.
  6. Legvégül az egészet összeturmixoljuk és kóstolás után még sózzuk, esetleg borsozzuk.
  7. A fasírtgolyókat – fejenként 6-8 darabot számolva – bő forró olajban kisütjük és a főzelékre, vagy mellé téve kínáljuk.

Tippek

  • Laktózérzékenyeknek is ajánlott étel.
  • A fasírtgolyókat házilag is elkészíthetjük, de rendkívül ízletes, félkész fasírtgolyókat is vásárolhatunk.

Amire szükséged lehet

  • 1 csomag fasírtgolyó,
  • 0,5 kg mirelit paraj,
  • 2 dl tejszín,
  • 3 db szikkadt zsemle,
  • só,
  • bors,
  • 4 gerezd fokhagyma

Figyelmeztetések

  • A fel nem használt mélyhűtött terméket kiolvasztás után ne tegyük vissza a fagyasztóba!

Kapcsolódó források, hivatkozások

MEGJEGYZÉS: Az alábbi minta alapján add meg azokat a webcímeket és a hozzájuk tartozó rövid leírást, amit forrásként használtál, illetve szorosan a témához kapcsolódnak. Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!


Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.