Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Palacsintát sütni

90 bájt hozzáadva, 2019. szeptember 6., 18:29
a
Visszaállítottam a lap korábbi változatát: 80.99.237.57 (vita) szerkesztéséről Bgyorfi szerkesztésére
== Hogyan kell palacsintát sütni? ==
[[Fájl:Palacsinta.jpg|right]]
A palacsinta az egyik legkönnyebben elkészíthető étel, mely kitűnően alkalmas desszertnek és főételnek egyaránt. Ízlés szerint variálhatjuk a töltelék kiválasztásával, attól függően, hogy az édesebb vagy a sósabb ízeket kívánjuk éppen. Ebben a cikkben a palacsinta elkészítésének alaplépéseit állítottuk össze egy édes palacsintatészta esetében.
* keverős tál
* forgató lapát vagy tompa hegyű kés
 
== Kapcsolódó videó ==
 
<youtube>C0i8kKw7-Gg</youtube>
== Figyelmeztetések ==
* Minden új adag tészta kimerése előtt kicsit keverd fel a tésztát, mert könnyen megeshet, hogy a sűrűbb része leszáll az aljára, így a tetejéből mert tészták túl vékonyak lesznek, az alján maradtból pedig túl vastag palacsinta készül majd!
* A palacsintatészta nagyon könnyen leragadhat, ezért folyamatosan ott kell állni mellette, és amint lehet megemelni a serpenyő aljából, utána pedig folyamatos mozgatással próbáljuk elkerülni, hogy nehogy odakozmáljon a tészta!
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
3 568
szerkesztés