Párizsi pörköltet készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. április 19., 13:16-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell párizsi pörköltet készíteni? == Praktikus recept egy gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez olyan alapanyagokból, amelyek minden felkészült h…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell párizsi pörköltet készíteni?

Praktikus recept egy gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez olyan alapanyagokból, amelyek minden felkészült háztartásban alapfelszereltségnek számítanak. A párizsi a legjobb, ha füstölt és jó minőségű.


Lépések

  1. A hagymát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk és a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk.
#A tűzről lehúzva a pirospaprikát rászórjuk, összekeverjük és a durvára darabolt párizsit beleforgatjuk, majd a tűzre visszatesszük. 
  1. A megmosott és felaprított zöldpaprikát és paradicsomot beledobjuk, majd a borral és egy kevés vízzel felöntjük.
  2. Amikor felforrt, a lángot mérsékeljük és kb. 5 perc alatt készre főzzük.
  3. Sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük, valamint zúzott fokhagymával ízesítjük.
  4. Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük és párolt rizst vagy tarhonyát kínálunk mellé.

Tippek

  • Érdemes a rizst vagy a tarhonyát ementáli sajtforgáccsal meghinteni tálalás előtt.

Amire szükséged lehet

  • 1 vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 mokkáskanál pirospaprika
*40 dkg füstölt sertés párizsi
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • őrölt fekete bors
  • szárított bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikomlevelek (opciós)
  • néhány dkg ementáli sajt (opciós)

Figyelmeztetések

  • Vigyázni kell, hogy a pirospaprika ne égjen meg, mert keserű lesz tőle az étel!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.