Kijevi zöldbabos rizottót készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. május 10., 07:51-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell kijevi zöldbabos rizottót készíteni?)

Hogyan kell kijevi zöldbabos rizottót készíteni?

Mini kijevi.jpg

Az előre panírozott, már csak sütésre váró ételek nagy segítséget jelentenek az elfoglalt hétköznapokban.










centre.jpg

Lépések

  1. A riszt megpároljuk.
  2. A zöldbabot sós, enyhén szódabikarbónás vízben leforrázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk.
  3. A rizst összekeverjük a zöldbabbal és a finomra vágott petrezselyemmel.
  4. A mini kijevieket bő forró olajban kisütjük és lecsepegtetjük.
  5. A kisütött mini kijevieket, a zöldbabos rizottóval körítve kínáljuk.

Tippek

  • Ha éppen maradt otthon főtt rizs a vasárnapi ebédből, érdemes felhasználni erre a receptre, de félkész, zacskós riszt is használhatunk.

Amire szükséged lehet

  • 500 g (mirelit) mini kijevi húsgolyócskák,
  • 30 dkg rizs,
  • 25 dkg friss vagy mirelit zöldbab,
  • fél csokor petrezselyem,
  • olaj,

Figyelmeztetések

  • Amikor a forró olajba helyezzük a sütnivalót, vigyázzunk a felcsapódó olajjal!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.