Kijevi zöldbabos rizottót készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. május 10., 07:38-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell kijevi zöldbabos rizottót készíteni? == Az előre panírozott, már csak sütésre váró ételek nagy segítséget jelentenek az elfoglalt hétköznap…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell kijevi zöldbabos rizottót készíteni?

Az előre panírozott, már csak sütésre váró ételek nagy segítséget jelentenek az elfoglalt hétköznapokban.


Lépések

  1. A riszt megpároljuk.
  2. A zöldbabot sós, enyhén szódabikarbónás vízben leforrázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk.
  3. A rizst összekeverjük a zöldbabbal és a finomra vágott petrezselyemmel.
  4. A mini kijevieket bő forró olajban kisütjük és lecsepegtetjük.
  5. A kisütött mini kijevieket, a zöldbabos rizottóval körítve kínáljuk.

Tippek

  • Ha éppen maradt otthon főtt rizs a vasárnapi ebédből, érdemes felhasználni erre a receptre, de félkész, zacskós riszt is használhatunk.

Amire szükséged lehet

  • 500 g (mirelit) mini kijevi,
  • 30 dkg rizs,
  • 25 dkg friss vagy mirelit zöldbab,
  • fél csokor petrezselyem,
  • olaj,

Figyelmeztetések

  • Amikor a forró olajba helyezzük a sütnivalót, vigyázzunk a felcsapódó olajjal!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.