Frankfurti levest készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. május 3., 12:34-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell Frankfurti levest készíteni?)

Hogyan kell Frankfurti levest készíteni?

Frankfurti leves.jpg

Hideg estéken gyorsan felmelegíthetjük családtagjainkat egy finom levessel, ami még tápláló is.

Lépések

  1. A kelkáposztát csíkokra vágjuk, a virslit pedig felkarikázzuk.
  2. Lábasban olajat melegítünk és megfonnyasztjuk rajta a kelkáposztát.
  3. Ízesítjük sóval, egész köménnyel és majorannával.
  4. Megszórjuk kevés fűszerpaprikával és felöntjük másfél liter vízzel.
  5. Amikor felforrt, belefőzzük a virslikarikákat.
  6. A tejfölt elkeverjük a főzőlével, visszaöntjük a levesbe és újra felforraljuk.
  7. Forrón, külön tejföllel tálaljuk.

Tippek

  • A köménymagot egészben nem sokan szeretik, ezért használhatunk őrölt változatot is.

Amire szükséged lehet

  • 1kg kelkáposzta,
  • 1 csomag virsli,
  • olaj,
  • majoranna,
  • só,
  • egész kömény,
  • 2 dl tejföl

Figyelmeztetések

  • Az olaj melegítésekor figyeljünk arra, hogy ne legyen forró, mert a kelkáposzta megéghet!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.