Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Fűszeres csokoládét készíteni

99 bájt hozzáadva, 2014. január 23., 19:58
Lépések
== Hogyan kell fűszeres csokoládét készíteni? ==
[[Fájl:fuszeres_csokolade_.jpg|230 px|right]]A csokoládé önmagában is nagyon finom, de még különlegesebbé tehetjük, ha a megolvasztott csokoládét mi magunk ízesítjük ínycsiklandozó fűszerekkel és készítünk belőle különböző formájú desszerteket. 
== Lépések ==
#'''Csorgassuk a tölcsérbe a megolvasztott és ízesített csokimasszát!''' Először szorítsuk ki belőle a massza fölötti levegőt, majd csavarjuk, görgessük lefelé a száját! A zsák csücskét ollóval vágjuk le! Ha kicsi nyílást vágunk, akkor vékony mintát tudunk a csokimasszával rajzolni, ha nagyobb a tölcsér nyílása, akkor akár bonbonméretű pralinét is formázhatunk. A csokimasszát zsírpapírra nyomjuk ki, mert azon meg tudnak száradni a csokoládék és könnyen fel tudjuk őket szedni róla.
#'''Minták rajzolása:''' A zsák és az abból kinyomott csokimassza segítségével különböző formájú desszerteket készíthetünk. Célszerű először megrajzolni ezeket a mintákat (pl. fenyőfa, csillag, harang, szív) egy papírra, amit a zsírpapír alá csúsztathatunk. Virágformát például úgy készíthetünk, ha nagyobb nyílású tölcsérből koszorúformában 5-6 csokipöttyöt nyomunk egymás mellé.
#'''Csokirúd készítése:''' Terítsük szét vékonyan egy márványlapon egy kenőkéssel az olvasztott csokoládét, és addig simítsuk, amíg bársonyosan puha és matt felületű nem lesz. Ezután egy kenőlapáttal szakaszosan pöndörítsük fel a csokit, hogy egy pergamenszerűen felcsavart csokirudat kapjunk. [[Fájl:fuszeres_csokolade2.jpg|centre|250 px]]
== Tippek ==
*jó minőségű tortabevonó (tejcsokoládés /világosabb/, illetve a fahéjjal ízesített desszerthez jobban élik az étcsokis /sötétebb/ bevonó)
*ízesítéshez szükséges fűszerek , olajok (pl. őrölt fahéj, reszelt gyömbér, mentaolaj, chilipor, stb)
== Figyelmeztetések ==
1 859
szerkesztés