Brassói füstölt virslit készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. április 19., 13:44-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell brassói füstölt virslit készíteni?)

Hogyan kell brassói füstölt virslit készíteni?

Brassoi fustolt virsli.jpg

Sertéshús helyett pulykavirsliből gyorsan (mindössze fél óra alatt) elkészíthető egytálétel.

Lépések

  1. A burgonyát alaposan megsikáljuk, megmossuk és kockára vágjuk.
  2. Befűszerezzük a sültcsirke fűszersóval, valamint a szeletekre vágott fokhagymával.
  3. Tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal és forró sütőbe tesszük.
  4. 20 perc után hozzáadjuk a feldarabolt füstölt pulykavirslit.
  5. A sütőbe visszatéve ropogósra sütjük.

Tippek

  • Majoranna is rákerülhet a burgonyára fűszerezéskor és egy pici őrölt feketebors.

Amire szükséged lehet

  • 1 kg burgonya,
  • 10 db füstölt virsli,
  • 6 gerezd fokhagyma,
  • sültcsirke fűszersó,
  • 1,5 dl olaj

Figyelmeztetések

  • Használjunk tűzálló konyhai kesztyűt, és sütés után ne felejtsük elzárni a tűzhely sütőjét!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.