Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Bort dekantálni, azaz áttölteni

8 bájt hozzáadva, 2014. július 7., 12:49
nincs szerkesztési összefoglaló
== Hogyan kell a bort dekantálni, azaz áttölteni? ==
[[Fájl:Dekantalo_karafDekantáló_karaf.jpg|right|200px]]A dekantálás borászok és sommelier-ék által használatos kifejezés, mely magyarul egyszerűen csak annyit tesz: "áttöltés". A bor felszolgálását ünnepélyesebbé és színpadiassá teszi ez a művelet. Leginkább csak akkor alkalmazzák, ha az idők során a borban üledék képződött, és e nélkül, tisztán szeretnék szervírozni a bort. Emellett néhány fajtának is jót tehet a szellőztetés. Hiszen a karafban a bor szétterül, ezáltal több oxigénnel érintkezik, felfrissül.
375
szerkesztés