Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Bort dekantálni, azaz áttölteni

7 bájt törölve, 2014. július 9., 08:28
Hogyan kell a bort dekantálni, azaz áttölteni?
== Hogyan kell a bort dekantálni, azaz áttölteni? ==
[[Fájl:Dekantáló_karaf.jpg|right|200px]]'''A dekantálás borászok és sommelier-ék által használatos kifejezés, mely magyarul egyszerűen csak annyit tesz: "áttöltés". A bor felszolgálását ünnepélyesebbé és színpadiassá teszi ez a művelet. Leginkább csak akkor alkalmazzák, ha az idők során a borban üledék képződött, és e nélkül, tisztán szeretnék szervírozni a bort. Emellett néhány fajtának is jót tehet a szellőztetés. Hiszen a karafban a bor szétterül, ezáltal több oxigénnel érintkezik, felfrissül.''' 
== Lépések ==
593
szerkesztés