„Amatőr szakácsból profivá avanzsálni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Hogyan kell amatőr szakácsból profivá avanzsálni?)
(Kapcsolódó források, hivatkozások)
31. sor: 31. sor:
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
  
*[http://geniuszplusz.hu/]  
+
*[http://geniuszplusz.hu/] Géniusz Plusz szakács tanfolyam és egyéb vendéglátóipari képzések
 +
 
 
*[http://egyszakacsnaploja.blog.hu/2015/10/19/a_kezdeti_nehezsegek_a_nehezseg_kezdete]
 
*[http://egyszakacsnaploja.blog.hu/2015/10/19/a_kezdeti_nehezsegek_a_nehezseg_kezdete]
 +
 
*[http://vilagevo.hu/2014/03/06/szakacs_akarsz_lenni_akkor_elobb_olvasd_el_mit_gondol_errol_egy_magyar_szakacs]
 
*[http://vilagevo.hu/2014/03/06/szakacs_akarsz_lenni_akkor_elobb_olvasd_el_mit_gondol_errol_egy_magyar_szakacs]
 +
 
*[http://hellokarrier.hu/karrierutak/6806-megvan-a-michelin-csillagos-sef-titka.html]
 
*[http://hellokarrier.hu/karrierutak/6806-megvan-a-michelin-csillagos-sef-titka.html]
  

A lap 2018. április 16., 14:53-kori változata

Hogyan kell amatőr szakácsból profivá avanzsálni?

Főzés1.jpg

Senki nem fakanállal a kezében születik, így hát nincs okod az aggodalomra, ha hivatásos séfnek készülsz. Ha már tudsz különbséget tenni a krumpli hámozó és a sajtreszelő között, netán akad néhány gasztroblogger, vagy konyhazsonglőr a famíliában, akkor jó úton jársz.

Lépések

  • Keress egy megbízható szakács tanfolyamot! Arról azonban ne feledkezz meg, hogy az iskolát elvégezve még közel sem biztos, hogy munkát is kapsz. Nem elég kívülről fújnod a panírozás magas művészetét, vagy tudnod, hogy mi az a julienne és a mártás-redukálás.
  • Keress elő otthon minden szakácskönyvet, és gyakorolj! Próbáld ki a lehető legtöbb receptet, hogy jártasságot szerezz! Egy jó séfnek nemcsak a bablevest kell jól elkészítenie, hanem a mézes-krémest is.
  • Keress magadnak gyakorlati helyet a tanfolyam után! Ahhoz, hogy elegendő tapasztalatot szerezhess a szakács szakmában, mindent az elejéről kell kezdened. Feltehetően hosszú hónapokon át csak hagymát és krumplit fogsz pucolni egy étteremben, később azonban már egy-egy mártást is rád bíznak.
  • Keress újabb és újabb célokat, ismerd meg más kultúrák gasztronómiáját! Tapasztalataidról akár videó blogot is vezethetsz, cikkeket is írhatsz. Így azoknak is segíthetsz, akik hasonló cipőben járnak, mint te.
  • Keress minden napban pozitívumot! Sok amatőr szakács ott bukik el, hogy idő előtt feladja a harcot. Unják, hogy csak a tésztát dagasztják éjt nappallá téve, biztos távolságban a gáztűzhelytől. Feladatként élik meg a mindennapokat, holott a tanfolyamon is biztosan elmondták, hogy a betanulási időszak, és a ranglétrán való felkapaszkodás nem 3 hónap lesz.

Tippek

  • Szerezz be egy jó szellőzést biztosító szakácskabátot és nadrágot, egy zárt és kényelmes cipőt! Ja, és ne feledkezz meg a sapkáról és kötényről sem!


Amire szükséged lehet

  • Ezt a receptet jól jegyezd meg! Egy csipetnyi türelem és empatikusság, egy mokkáskanálnyi alázat és merészség, fűszerezésként pedig örökkön át tartó állhatatosság.


Figyelmeztetések

  • Szakácsnak készülni, és annak lenni más tészta. Ez a szakma nemcsak a konyhában való robotolásról szól, hanem a világ összes ízének megismeréséről is, a folyamatos kísérletezésekről, az újra és újra elrontott ételekről, a gasztronómia habzsolásáról, az önkifejezésről.


Kapcsolódó források, hivatkozások

  • [1] Géniusz Plusz szakács tanfolyam és egyéb vendéglátóipari képzések

Az oldal szerzői

Dorka, Hogyankell