Ötleteimet megvalósítani az interneten

Innen: Hogyankell.hu

ÁTDOLGOZANDÓ CIKK

Ezt a cikket alaposan át kellene dolgozni, hogy megfeleljen a Hogyankell.hu tartalmi, formai és minőségi irányelveinek!


Hogyan kell ötleteimet megvalósítani az interneten?

A közösségi finanszírozás – Crowdfunding - a legfiatalabb internetes jelenség, amely egyre nagyobb szerepet kap a kreatív ötletek és művészi projektek megvalósításában világszerte. Amerikában annyira divatos lett ez a modell, hogy számos vállalkozás, kezdő vállalkozó és művész lát elindulási, bemutatkozási, befutási lehetőséget a közösségi projekt oldalakban. A tervezett könyvek, rajz- és dokumentumfilmek, találmányok és startup vállalkozások bemutatkozásai, projektvázlatai alapján a felhasználók eldönthetik, hogy támogatják-e az ötletgazdákat. Magyar kezdeményezés az Indulj.be, osszedobjuk.hu, Kezdheted.hu.

Gyakorlatilag bárki indíthat projektet, magánszemélyek, csoportok, sőt cégek is. A feltételünk csupán annyi, hogy a projekt valamilyen kreatív célt tűzzön maga elé. Ez lehet például egy könyv, CD-kiadása, egy mobilos applikáció kifejlesztése, egy weboldal elkészítése, egy találmány prototípusának legyártása is. A lehetőségek széles tárháza áll mindenki rendelkezésére, de projektté csak az válhat, amelyet az Indulj.be működtetői is értékesnek látnak. A rendszer tehát nem automata.

Foldal.jpg

Fontos információ, hogy az oldalon ötletedhez pénzt nem szerezhetsz, az Indulj.be az ötlet megvalósítását támogatja 30-60-90 napos támogató gyűjtéssel.

A projekt az egy-három hónapos időszak lezárását követően akkor válik sikeressé, ha a közösségi vásárlások összértéke eléri vagy meghaladja a megvalósuláshoz szükséges pénzösszeg mértékét.

A projekteket kreatív, művészet és találmány kategóriában valósítja meg az Indulj.be.

Az Indulj.be funkcionalitásában egyesíti a közösségi támogatás és a klasszikus termék előértékesítés egymást segítő lehetőségeit, úgy hogy közben mindenki lehet, projektgazda, vásárló vagy akár befektető.

Lépések

 1. Keresd fel az Indulj.be oldalát
 2. Nézz körül, tanulmányozd, hogy mások hogy csinálják.
 3. Regisztrálj!
 4. Tervezd meg a saját projektedet.
 5. Gondold végig mire van szükséged megvalósuláshoz.
 6. Indítsd el a saját projekted!
 7. Találd ki mivel ajándékozod meg a projekted támogatóit.
 8. Töltsd ki az adatlapot, s ha bármelyik kérdésnél megakadsz ne aggódj, az Indulj.be működtetői majd segítenek.
 9. Ha elindult a projekted tegyél meg mindent a sikeréért!
 10. Népszerűsítsd ismerőseid, barátaid között, oszd meg Facebookon, iWiW-en.

Tippek

 • Légy egyedi, érdekes és közérthető!
 • Legyél aktív.
 • Csak saját ötletet küldj be.

Amire szükséged lehet

 • Ötlet
 • Kreativitás
 • Higgy az álmaidban!

Figyelmeztetések

 • A beküldött ötletedet az Indulj.be csapata megvizsgálja és eldönti, hogy projektként elindítja-e. Az oldal üzemeltetői ötleteket adnak a sikeres projekt indításhoz, konzultálnak veled, ha megvalósíthatónak látják az ötleted, illetve el is utasíthatnak projekteket.

Kapcsolódó videók


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell, Kiscsillag, Tt