1 100
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
nincs szerkesztési összefoglaló
* Ha szabadban gyűjtünk gombát, mindig jegyezzük meg, hogy hol szedtük (mezőn, erdőben, lombos fák vagy fenyők alatt), mert a bevizsgáláskor ez is fontos lehet a faj pontos meghatározásához.
* Ha ismerőstől kapunk gombát, mindig kérdezzünk rá, hogy bevizsgáltatta-e, hogy mikor és hol szedte, hogy meddig és milyen feltételek mellett készítsük el azt.
* A nyers gombának gomba a húshoz vagy halhoz hasonlóan gyorsan bomló fehérjéket tartalmaz, ezért a legjobb helye , ha azokhoz hasonlóan is kezeljük. A nyers gombát tartsuk a hűtő zöldségtároló rekeszében van. Tegyünk , tegyünk alá és fölé papírtörlőt, hogy felszívja a nedvességet. Ne tartsuk a gombát meleg, párás helyen, nejlonzacskóban vagy olyan tárolóban, ahol befülledhet, ezzel is megelőzhetjük, hogy megromoljon.
== Amire szükséged lehet ==