Gyors vendégváró falatokat készíteni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. szeptember 19., 09:53-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell gyors vendégváró falatokat készíteni? == Kinek ne okozott volna még fejtörést, hogy milyen harapnivalóval várja a vendégeket? Ha unod a ropit é…”)
Hogyan kell gyors vendégváró falatokat készíteni?
Kinek ne okozott volna még fejtörést, hogy milyen harapnivalóval várja a vendégeket? Ha unod a ropit és a pattogatott kukoricát, akkor ugorj le a hozzávalókért, és már el is kápráztathatod őket az alábbi recepttel.
Lépések
- A tojásokat, az uborkákat, a paprikát és a sonkát apró kockákra vágjuk.
- Hozzáadjuk a tartármártást és összekeverjük.
- A zselatint 1 dl hideg vízben 30-40 percig ázni hagyjuk.
- A 1,5 dl vízben a vegetát és a fél leveskockát összeforraljuk, ráöntjük a hideg vízben áztatott zselatinra.
- Addig kavarjuk, amíg a zselatin folyékonnyá nem válik (ha nem akar felolvadni, meleg víz felett kell kevergetni).
- Összekeverjük a majonézes salátával, őzgerincformába öntjük és hűtőben legalább 5 órát hűtjük.
Tippek
- Célszerű előző este előkészíteni.
Amire szükséged lehet
- 25 dkg selyemsonka,
- 4 db főtt tojás,
- 4 db savanyú uborka,
- ½ piros kaliforniai paprika,
- 2-3 dl tartármártás,
- 2,5 dl víz,
- 2 kiskanál Delikát vagy Vegeta,
- ½ erőleveskocka,
- 50 g zselatin
Figyelmeztetések
- Időigényes munka, ezért csak az vállalkozzon az elkészítésre, aki rá tudja szánni az idejét!