Őszi sonkabatyut készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. szeptember 12., 14:19-kor történt szerkesztése után volt. (Amire szükséged lehet)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell őszi sonkabatyut készíteni?

Kiváló őszi étel, színes mint a körülöttünk az „avarbálra” készülődő természet, illatos és nagyon finom. A friss, épp csak megpuhult zöldségek egészséges, könnyű vacsorát alkotnak.


Lépések

  1. Tépjünk kéttenyérnyi darabokat az alufóliából, mindegyikre tegyünk egy megmosott, kívülről vékonyan megvajazott lilakáposzta levelet.
  2. A leveleket most színes rétegekkel töltjük meg: először sonkaszeletet teszünk a levélbe, azután feldarabolt friss zöldbabot, egy kanálnyi szerecsendióval kikevert tejfölt, most újabb réteg sonka következik, ezután a frissen bontott zöldborsó és középre újabb kanálnyi tejföl.
  3. Az alufóliát minden oldalon felhajtva képezzünk batyukat.
  4. Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük 45-50 percig.
  5. Tálaláskor picit nyissuk meg a batyuk tetejét, így kellemesen illatozik.

Tippek

  • Ha tehetjük, tálaljuk a szabadban, kertben, tornácon, teraszon.
  • Tábortűz parazsában is megsüthetjük a batyukat.

Amire szükséged lehet

  • 350 g füstölt pulykamell sonka,
  • 8 lilakáposzta levél,
  • 0,5 kg friss zöldbab,
  • 0,5 kg friss,még bontatlan zöldborsó,
  • 2 dl tejföl,
  • kevés vaj,
  • szerecsendió,
  • alufólia

Figyelmeztetések

  • Ha tábortűzben készítjük az ételt, kizárólag engedélyezett helyen rakjunk tüzet! Eloltáskor végezzünk alapos munkát, nehogy egy parázs lángra kapva tüzet okozzon.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.