Ananászos-sonkás pulykamellet készíteni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. augusztus 22., 11:28-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell ananászos-sonkás pulykamellet készíteni? == A hús és a gyümölcs mindig különleges egyveleget alkot egy ételnél. Bátran kísérletezzünk a kü…”)
Hogyan kell ananászos-sonkás pulykamellet készíteni?
A hús és a gyümölcs mindig különleges egyveleget alkot egy ételnél. Bátran kísérletezzünk a különféle hozzávalókkal!
Lépések
- A pulykamell szeleteket kivajazott tepsibe fektetjük, sózzuk, borsozzuk.
- Rátesszük a lecsöpögtetett ananászkarikákat, erre a pulykamell sonkát.
- Reszelt sajttal megszórjuk, leöntjük tejszínnel és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 50 perc alatt megsütjük.
Tippek
- Friss ananászt is használhatunk, amit előző nap érdemes leszeletelni és hűtőbe tenni, hogy egy kis levet eresszen.
- Köretként párolt rizst vagy sült burgonyát tálalhatunk.
Amire szükséged lehet
- 80 g pulykamell sonka
- személyenként 1-2 szelet pulykamell
- 1 doboz ananászkonzerv
- 20 dkg trappista sajt
- só
- bors
- 2 dl tejszín
Figyelmeztetések
- Használjunk tűzálló konyhai kesztyűt, és sütés után ne felejtsük elzárni a tűzhely sütőjét!