Ananászos-sonkás pulykamellet készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. augusztus 22., 11:28-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell ananászos-sonkás pulykamellet készíteni? == A hús és a gyümölcs mindig különleges egyveleget alkot egy ételnél. Bátran kísérletezzünk a kü…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell ananászos-sonkás pulykamellet készíteni?

A hús és a gyümölcs mindig különleges egyveleget alkot egy ételnél. Bátran kísérletezzünk a különféle hozzávalókkal!


Lépések

  1. A pulykamell szeleteket kivajazott tepsibe fektetjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. Rátesszük a lecsöpögtetett ananászkarikákat, erre a pulykamell sonkát.
  3. Reszelt sajttal megszórjuk, leöntjük tejszínnel és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 50 perc alatt megsütjük.

Tippek

  • Friss ananászt is használhatunk, amit előző nap érdemes leszeletelni és hűtőbe tenni, hogy egy kis levet eresszen.
  • Köretként párolt rizst vagy sült burgonyát tálalhatunk.

Amire szükséged lehet

  • 80 g pulykamell sonka
  • személyenként 1-2 szelet pulykamell
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 20 dkg trappista sajt
  • bors
  • 2 dl tejszín

Figyelmeztetések

  • Használjunk tűzálló konyhai kesztyűt, és sütés után ne felejtsük elzárni a tűzhely sütőjét!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.