Virslis tekercset készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. augusztus 22., 11:22-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell virslis tekercset készíteni? == Talán az egyik legkevesebb alapanyagot igénylő vendégvárót vagy nassolnivalót készíthetjük el az alábbi recept…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell virslis tekercset készíteni?

Talán az egyik legkevesebb alapanyagot igénylő vendégvárót vagy nassolnivalót készíthetjük el az alábbi recept szerint.


Lépések

  1. A kiolvasztott leveles tésztát felcsíkozzuk ujjnyi vastagra, kézzel kinyújtjuk.
  2. A virslire kissé ferdén rátekerjük, hogy a széle összeérjen és a virsli vége se lógjon ki.
  3. Ezt ugyanígy falatkákban is elkészíthetjük, a virslit feldarabolva kb. 20 percet sütjük előmelegített sütőben.
  4. Hidegen és melegen is tálalható.

Tippek

  • Tartárral vagy tésztát mustárral megkenve és úgy betekerve is finom. Betekerés előtt tehetünk még bele sajtot, illetve bacont is.

Amire szükséged lehet

  • 30-40 db füstölt virsli
  • 1 fagyasztott leveles tészta

Figyelmeztetések

  • Használjunk tűzálló konyhai kesztyűt, és sütés után ne felejtsük elzárni a tűzhely sütőjét!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.