Sajtbundás füstölt virslit készíteni csípős szósszal
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. július 17., 13:19-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell sajtbundás füstölt virslit készíteni csípős szósszal? == A szószok és mártások nagyszerű kiegészítői lehetnek a falatkáknak, előételekne…”)
Hogyan kell sajtbundás füstölt virslit készíteni csípős szósszal?
A szószok és mártások nagyszerű kiegészítői lehetnek a falatkáknak, előételeknek, főételeknek. Most sajtbundában sült virslit mutatunk be, melyhez egy csípős szósz receptjét is eláruljuk. Érdemes minél több szószt megismerni, hogy ezzel színesíthessük konyhai tudásunkat.
Lépések
- A lereszelt sajtokból, a tojásból, a lisztből és a tejből sűrű masszát keverünk.
- A virsliket belisztezzük, majd a masszába mártjuk, ami nem baj, ha jó vastagon van rajta.
- Bő, forró olajban hirtelen kisütjük, majd papíron lecsepegtetjük a felesleges olajat.
- A szószhoz a zúzott fokhagymát kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a cukrot és darált paprikát („Erős Pista”), majd felöntjük 1,5 dl vízzel.
- Miután felforrt, ízesítjük ecettel és besűrítjük kevés hideg vízben kikevert keményítővel.
Tippek
- A mártást érdemes előre elkészíteni és hidegen kínálni a frissen kisült virslikhez.
Amire szükséged lehet
- A sajtbundás virslihez:
- 10 pár füstölt pulykavirsli,
- 5 dkg trappista sajt,
- 5 dkg ementáli típusú sajt,
- 5 dkg füstölt sajt,
- 2 tojás,
- 6-8 dkg liszt,
- 1 dl tej,
- olaj a sütéshez
- A szószhoz:
- 1 ek. darált paprika („Erős Pista”),
- 1 ek. ecet,
- 2 ek. kristálycukor,
- zúzott fokhagyma
Figyelmeztetések
- Óvatosan tegyük bele a forró olajba a virsliket, vigyázzunk a felcsapódó olajjal!