Metélőhagymás-párizsis muffint készíteni pikáns öntettel
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. július 17., 13:06-kor történt szerkesztése után volt. (→Hogyan kell metélőhagymás-párizsis muffint készíteni pikáns öntettel?)
Hogyan kell metélőhagymás-párizsis muffint készíteni pikáns öntettel?
A metélőhagyma, más néven a snidling zamata még azt is leveszi a lábáról, aki a hagymát egyébként nem szereti. A muffinnak pedig nem csak édes változata létezik.
Lépések
- A lisztet a sütőporral és a curryporral összeszitáljuk, és hozzáadjuk a sót és a borsot.
- A tojást enyhén felverjük, a vajjal és a tejjel lazán összekeverjük, majd a lisztes keveréket kis adagokban beledolgozzuk, végül az apró kockákra vágott párizsit is beleforgatjuk.
- A masszát a muffin papírral bélelt muffinforma mélyedéseibe háromnegyed részig töltjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 165°C) kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Az uborkát és a megmosott, kicsumázott paprikákat kis kockákra vágjuk, amelyeket olívaolajjal és a balzsamecettel összekeverjük és a sós sütemény mellé kínáljuk.
Tippek
- A masszát evőkanállal a legkönnyebb a muffinformákba adagolni.
Amire szükséged lehet
- A muffinhoz:
- 30 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 csapott evőkanál currypor
- só
- őrölt fekete bors
- 2 tojás
- 10 dkg puha vaj
- 3 dl tej
- 15 dkg snidlinges pulykapárizsi
- Az öntethez:
- 2 ecetes uborka
- 1 piros színű kaliforniai vagy kápia paprika
- 1 piros színű csilipaprika
- 1 dl olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
Figyelmeztetések
- Használjunk tűzálló konyhai kesztyűt, és sütés után ne felejtsük elzárni a tűzhely sütőjét!