Brassói füstölt virslit készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. április 26., 12:35-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell brassói füstölt virslit készíteni?)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell brassói füstölt virslit készíteni?

brassói füstölt virsli

Sertéshús helyett pulykavirsliből gyorsan (mindössze fél óra alatt) elkészíthető egytálétel.

[szerkesztés] Lépések

  1. A burgonyát alaposan megsikáljuk, megmossuk és kockára vágjuk.
  2. Befűszerezzük a sültcsirke fűszersóval, valamint a szeletekre vágott fokhagymával.
  3. Tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal és forró sütőbe tesszük.
  4. 20 perc után hozzáadjuk a feldarabolt füstölt pulykavirslit.
  5. A sütőbe visszatéve ropogósra sütjük.

[szerkesztés] Tippek

  • Majoranna is rákerülhet a burgonyára fűszerezéskor és egy pici őrölt feketebors.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 1 kg burgonya,
  • 10 db füstölt pulykavirsli,
  • 6 gerezd fokhagyma,
  • sültcsirke fűszersó,
  • 1,5 dl olaj

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Használjunk tűzálló konyhai kesztyűt, és sütés után ne felejtsük elzárni a tűzhely sütőjét!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.