Gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamellet készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. április 26., 12:19-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamellet készíteni? == Fogyókúrázóknak és laktózérzékenyeknek is ajánlott étel. == Lépések == # A sel…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamellet készíteni?

Fogyókúrázóknak és laktózérzékenyeknek is ajánlott étel.

Lépések

  1. A selyemsonkát vékony csíkokra, a megtisztított gombát szeletekre, a hagymát pedig finomra vágjuk.
  2. A pulykamell szeleteket enyhén besózzuk, kevés olívaolajon mindkét oldalán megsütjük és tányérra szedjük.
  3. Ugyanebben a serpenyőben a megmaradt olajban a hagymát üvegesre pirítjuk.
  4. Rátesszük a selyemsonkát, valamint a gombát és megpároljuk.
  5. Amikor az összes levét elfőtte, ráöntjük a bort és miután felforrt, a tejszínt is.
  6. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal és a hússzeleteket beletéve, összeforraljuk a mártást.

Tippek

  • Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.

Amire szükséged lehet

  • 500 g pulykamell szelet,
  • 100 g Sága Selyemsonka,
  • 25 dkg csiperke gomba,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3 dl tejszín,
  • 1 dl száraz fehérbor,
  • 2 szál bazsalikom,
  • só,
  • őrölt fehérbors,
  • olívaolaj

Figyelmeztetések

  • A gombát csak bevizsgált forrásból vásároljuk, hogy elkerüljük az esetleges mérgezést!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.