Májkrémet készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Paleolit Kitti (vitalap | szerkesztései) 2013. március 28., 16:50-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell májkrémet készíteni? == A házi készítésű májkrém nem csupán finomabb, de sokáig el is áll. == Lépések == # Szerezzük be a hozzávalókat…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell májkrémet készíteni?

A házi készítésű májkrém nem csupán finomabb, de sokáig el is áll.

Lépések

  1. Szerezzük be a hozzávalókat: 30 dkg csirkemáj, 2 közepes méretű vöröshagyma, 15 dkg kacsazsír, 1/2 tk. bors, 1 tk. só, 1 tk. majoranna.
  2. A csirkemájat megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk.
  3. Egy lábosban feltesszük főzni a zsírt és a májat.
  4. Egy-két perc után ráöntjük a felkarikázott vöröshagymát és puhára főzzük (kb. 10-15 perc).
  5. Levesszük a tűzről és botmixerrrel összeturmixoljuk.
  6. A végén ízlés szerint fűszerezzük.

Tippek

  • Ez a májkrém bolti társaival ellentétben nem színeződik el még napok múlva sem. Sokáig eláll.

Amire szükséged lehet

  • 30 dkg csirkemáj
  • 2 közepes méretű vöröshagyma
  • 15 dkg kacsazsír
  • 1/2 tk.bors
  • 1 tk. só
  • 1 tk. majoranna

Figyelmeztetések

  • Friss májat használjunk, mert a fagyasztott kiengedi magából a nedvességet, és száraz lesz.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Paleolit Kitti