Elkészíteni a kuszkuszt
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Hogyankell (vitalap | szerkesztései) 2023. április 20., 09:32-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell elkészíteni a kuszkuszt? == rightA kuszkusz egy észak-afrikai étel, amely apró szemcsés durumbúzáb…”)
[szerkesztés] Hogyan kell elkészíteni a kuszkuszt?
A kuszkusz egy észak-afrikai étel, amely apró szemcsés durumbúzából készül. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és sokféle ételhez remek köret. Mutatjuk lépésekben, hogyan kell elkészíteni a kuszkuszt. Még csak főzni sem kell.
[szerkesztés] Lépések
- Mérd ki a szükséges adagot. Általában 1 csésze kuszkusz elegendő 2-3 fő részére. (Sok recept ír 4 főt 1 csészére, de ez inkább csak diétázóknak elegendő)-.
- Forralj fel ugyanannyi vizet, mint amennyi kuszkuszt készítesz (pl. 1 csésze kuszkuszhoz 1 csésze víz). Sózd meg a vizet ízlés szerint, és ha szeretnéd, adj hozzá egy kevés olívaolajat vagy akár vajat is.
- Amikor a víz forr, öntsd a kuszkuszt egy nagy, hőálló tálba vagy lábosba, majd öntsd rá a forró vizet.
- Takard le a tálat egy fedővel vagy egy tiszta konyharuhával, és hagyd a kuszkuszt 5-10 percig pihenni, amíg a víz elpárolog és a kuszkusz megduzzad.
- Miután a kuszkusz felszívta a vizet, szedd át egy villával, hogy a szemcsék szétszakadjanak és az étel levegősebb szerkezetet kapjon.
[szerkesztés] Tippek
- A kuszkusz ízesítéséhez és változatosabbá tételéhez adj hozzá zöldségeket, hüvelyeseket, dióféléket vagy gyümölcsöket.
- A kuszkuszt fogyaszthatod hidegen salátaként vagy melegen köretként.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- Kuszkusz
- Víz
- Só
- Olívaolaj vagy vaj (opcionális)
- Hőálló tál
- Fedő vagy tiszta konyharuha
- Villa
- "Extra" kiegészítők (pl.: zöldség, gyümölcs, dióféle)
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Óvatosan a forró edényekkel, mindig használj konyharuhát, vagy konyhakesztyűt.
- A forróvízzel teli edényt ne hagyd magára, illetve tedd olyan helyre, ahonnan pici gyerek biztosan nem éri el.
[szerkesztés] Kapcsolódó videók
[szerkesztés] A kuszkusz elkészítése egyszerűen - FŐZÉS KEZDŐKNEK