Elkészíteni a kuszkuszt

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell elkészíteni a kuszkuszt?

Kuszkusz-elkeszitese-egyszeruen.jpg

A kuszkusz egy észak-afrikai étel, amely apró szemcsés durumbúzából készül. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és sokféle ételhez remek köret. Mutatjuk lépésekben, hogyan kell elkészíteni a kuszkuszt. Még csak főzni sem kell.

[szerkesztés] Lépések

  1. Mérd ki a szükséges adagot. Általában 1 csésze kuszkusz elegendő 2-3 fő részére. (Sok recept ír 4 főt 1 csészére, de ez inkább csak diétázóknak elegendő)-.
  2. Forralj fel ugyanannyi vizet, mint amennyi kuszkuszt készítesz (pl. 1 csésze kuszkuszhoz 1 csésze víz). Sózd meg a vizet ízlés szerint, és ha szeretnéd, adj hozzá egy kevés olívaolajat vagy akár vajat is.
  3. Amikor a víz forr, öntsd a kuszkuszt egy nagy, hőálló tálba vagy lábosba, majd öntsd rá a forró vizet.
  4. Takard le a tálat egy fedővel vagy egy tiszta konyharuhával, és hagyd a kuszkuszt 5-10 percig pihenni, amíg a víz elpárolog és a kuszkusz megduzzad.
  5. Miután a kuszkusz felszívta a vizet, szedd át egy villával, hogy a szemcsék szétszakadjanak és az étel levegősebb szerkezetet kapjon.

[szerkesztés] Tippek

  • A kuszkusz ízesítéséhez és változatosabbá tételéhez adj hozzá zöldségeket, hüvelyeseket, dióféléket vagy gyümölcsöket.
  • A kuszkuszt fogyaszthatod hidegen salátaként vagy melegen köretként.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • Kuszkusz
  • Víz
  • Olívaolaj vagy vaj (opcionális)
  • Hőálló tál
  • Fedő vagy tiszta konyharuha
  • Villa
  • "Extra" kiegészítők (pl.: zöldség, gyümölcs, dióféle)

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Óvatosan a forró edényekkel, mindig használj konyharuhát, vagy konyhakesztyűt.
  • A forróvízzel teli edényt ne hagyd magára, illetve tedd olyan helyre, ahonnan pici gyerek biztosan nem éri el.


[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] A kuszkusz elkészítése egyszerűen - FŐZÉS KEZDŐKNEK


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell