Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Füstös avarlevest készíteni

1 411 bájt hozzáadva, 2013. szeptember 19., 10:40
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell füstös avarlevest készíteni? == Készítsünk valódi őszi levest az éppen kapható zöldségektől illatozót és olyan színeset, mint az avar a f…”
== Hogyan kell füstös avarlevest készíteni? ==

Készítsünk valódi őszi levest az éppen kapható zöldségektől illatozót és olyan színeset, mint az avar a fák lábánál.


== Lépések ==

#Üvegesre pirítjuk a hagymát, félre húzva adjunk hozzá piros paprikát.
#Következhetnek a megtisztított, feldarabolt zöldségek és a savanyú káposzta 1-2 dl lével.
#Szinte készre főzzük, közben megsütjük a kakukkfűtől illatozó palacsintákat.
#Az utolsó 10 percben beledaraboljuk a virsliket és a feltekert, majd csíkokra vágott palacsintákat.
#Befejezésként keverjük bele a kefirt is (óvatosan, hogy az immár céklaszínű palacsinta csíkok egyben maradjanak).

== Tippek ==

*Aszerint, hogy mennyire akarjuk, hogy savanykás ízt kapjunk, a 10-20 dkg savanyú káposzta 1-2 dl levét használjuk fel.

== Amire szükséged lehet ==

*350 g füstölt virsli
*1 kisebb fej lila káposzta
*10-20 dkg savanyú káposzta levél
*1 db cékla
*1 fej vöröshagyma
*2 db sárgarépa
*1 db fehérrépa
*1 maréknyi frissen fejtett borsó

== Figyelmeztetések ==

*A megpirított hagymához úgy adjuk hozzá a piros paprikát, hogy vegyük le a tűzről, mert a paprika megég, és keserű íze lesz az ételnek!
== Kapcsolódó videók ==

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]

[[Kategória:Étel-ital]]
152
szerkesztés