Füstös avarlevest készíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell füstös avarlevest készíteni?

Készítsünk valódi őszi levest az éppen kapható zöldségektől illatozót és olyan színeset, mint az avar a fák lábánál.


[szerkesztés] Lépések

  1. Üvegesre pirítjuk a hagymát, félre húzva adjunk hozzá piros paprikát.
  2. Következhetnek a megtisztított, feldarabolt zöldségek és a savanyú káposzta 1-2 dl lével.
  3. Szinte készre főzzük, közben megsütjük a kakukkfűtől illatozó palacsintákat.
  4. Az utolsó 10 percben beledaraboljuk a virsliket és a feltekert, majd csíkokra vágott palacsintákat.
  5. Befejezésként keverjük bele a kefirt is (óvatosan, hogy az immár céklaszínű palacsinta csíkok egyben maradjanak).

[szerkesztés] Tippek

  • Aszerint, hogy mennyire akarjuk, hogy savanykás ízt kapjunk, a 10-20 dkg savanyú káposzta 1-2 dl levét használjuk fel.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 350 g füstölt virsli
  • 1 kisebb fej lila káposzta
  • 10-20 dkg savanyú káposzta levél
  • 1 db cékla
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 maréknyi frissen fejtett borsó

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A megpirított hagymához úgy adjuk hozzá a piros paprikát, hogy vegyük le a tűzről, mert a paprika megég, és keserű íze lesz az ételnek!

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.