Füstös avarlevest készíteni
Innen: Hogyankell.hu
[szerkesztés] Hogyan kell füstös avarlevest készíteni?
Készítsünk valódi őszi levest az éppen kapható zöldségektől illatozót és olyan színeset, mint az avar a fák lábánál.
[szerkesztés] Lépések
- Üvegesre pirítjuk a hagymát, félre húzva adjunk hozzá piros paprikát.
- Következhetnek a megtisztított, feldarabolt zöldségek és a savanyú káposzta 1-2 dl lével.
- Szinte készre főzzük, közben megsütjük a kakukkfűtől illatozó palacsintákat.
- Az utolsó 10 percben beledaraboljuk a virsliket és a feltekert, majd csíkokra vágott palacsintákat.
- Befejezésként keverjük bele a kefirt is (óvatosan, hogy az immár céklaszínű palacsinta csíkok egyben maradjanak).
[szerkesztés] Tippek
- Aszerint, hogy mennyire akarjuk, hogy savanykás ízt kapjunk, a 10-20 dkg savanyú káposzta 1-2 dl levét használjuk fel.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 350 g füstölt virsli
- 1 kisebb fej lila káposzta
- 10-20 dkg savanyú káposzta levél
- 1 db cékla
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 maréknyi frissen fejtett borsó
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- A megpirított hagymához úgy adjuk hozzá a piros paprikát, hogy vegyük le a tűzről, mert a paprika megég, és keserű íze lesz az ételnek!