152
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell sonkás-sajtos croissant-t készíteni? == Ha nincs kedvünk tésztát dagasztani, érdemes a modern konyha félkész alapanyagaihoz nyúlni. Az egyik ilye…”
== Hogyan kell sonkás-sajtos croissant-t készíteni? ==
Ha nincs kedvünk tésztát dagasztani, érdemes a modern konyha félkész alapanyagaihoz nyúlni. Az egyik ilyen a leveles tészta, amit már kisebb üzletekben is beszerezhetünk, és a fagyasztóban hosszabb ideig is tárolhatjuk, és bármikor elővehetjük.
== Lépések ==
# A leveles tésztákat téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagra).
# A bal sarkától ferdén jobbra felfele vágjuk háromszög alakúra, a teteje 8-10 cm széles legyen, majd onnan lefelé megint jobbra oldalt vágjuk háromszög alakúra és így tovább.
# Majd minden háromszög 8-10 cm részére teszünk egy ujjnyira a szélétől 1 kávéskanál margarint, kicsit lenyomkodjuk ujjal, hogy ne legyen púpos, majd rá a sonka és a sajt.
# A széleit tojással lekenjük és felcsavarjuk (croissant alakúra) a végeit összenyomva, hogy ne folyjon ki belőle a töltelék.
# Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és bekenjük a tetejüket tojással, amelytől szép aranybarna színe lesz.
# Előmelegített 160 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
# A tetejét megszórhatjuk sajttal vagy szezámmal.
== Tippek ==
*Ha a leveles tésztát előző nap este kivesszük a fagyasztóból, reggelre kiolvad.
*Töltelékként fűszeres vajat vagy sajtkrémet is használhatunk.
== Amire szükséged lehet ==
* 2 csomag leveles tészta
* 18 szeletelt sajt (háromszög alakú)
*18 kávéskanál margarin
*9 szelet selyemsonka félbevágva
*1 db tojás felverve kenéshez
== Figyelmeztetések ==
*A croissant-okat fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni a tepsin vagy sütőrácson!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]
[[Kategória:Étel-ital]]
Ha nincs kedvünk tésztát dagasztani, érdemes a modern konyha félkész alapanyagaihoz nyúlni. Az egyik ilyen a leveles tészta, amit már kisebb üzletekben is beszerezhetünk, és a fagyasztóban hosszabb ideig is tárolhatjuk, és bármikor elővehetjük.
== Lépések ==
# A leveles tésztákat téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagra).
# A bal sarkától ferdén jobbra felfele vágjuk háromszög alakúra, a teteje 8-10 cm széles legyen, majd onnan lefelé megint jobbra oldalt vágjuk háromszög alakúra és így tovább.
# Majd minden háromszög 8-10 cm részére teszünk egy ujjnyira a szélétől 1 kávéskanál margarint, kicsit lenyomkodjuk ujjal, hogy ne legyen púpos, majd rá a sonka és a sajt.
# A széleit tojással lekenjük és felcsavarjuk (croissant alakúra) a végeit összenyomva, hogy ne folyjon ki belőle a töltelék.
# Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és bekenjük a tetejüket tojással, amelytől szép aranybarna színe lesz.
# Előmelegített 160 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
# A tetejét megszórhatjuk sajttal vagy szezámmal.
== Tippek ==
*Ha a leveles tésztát előző nap este kivesszük a fagyasztóból, reggelre kiolvad.
*Töltelékként fűszeres vajat vagy sajtkrémet is használhatunk.
== Amire szükséged lehet ==
* 2 csomag leveles tészta
* 18 szeletelt sajt (háromszög alakú)
*18 kávéskanál margarin
*9 szelet selyemsonka félbevágva
*1 db tojás felverve kenéshez
== Figyelmeztetések ==
*A croissant-okat fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni a tepsin vagy sütőrácson!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]
[[Kategória:Étel-ital]]