Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Metélőhagymás-párizsis muffint készíteni pikáns öntettel

1 702 bájt hozzáadva, 2013. július 17., 13:03
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell metélőhagymás-párizsis muffint készíteni pikáns öntettel? == A metélőhagyma, más néven a snidling zamata még azt is leveszi a lábáról, aki …”
== Hogyan kell metélőhagymás-párizsis muffint készíteni pikáns öntettel? ==

A metélőhagyma, más néven a snidling zamata még azt is leveszi a lábáról, aki a hagymát egyébként nem szereti. A muffinnak pedig nem csak édes változata létezik.


== Lépések ==

#A lisztet a sütőporral és a curryporral összeszitáljuk, és hozzáadjuk a sót és a borsot.
#A tojást enyhén felverjük, a vajjal és a tejjel lazán összekeverjük, majd a lisztes keveréket kis adagokban beledolgozzuk, végül az apró kockákra vágott párizsit is beleforgatjuk.
#A masszát a muffin papírral bélelt muffinforma mélyedéseibe háromnegyed részig töltjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 165°C) kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
#Az uborkát és a megmosott, kicsumázott paprikákat kis kockákra vágjuk, amelyeket olívaolajjal és a balzsamecettel összekeverjük és a sós sütemény mellé kínáljuk.

== Tippek ==

* A masszát evőkanállal a legkönnyebb a muffinformákba adagolni.

== Amire szükséged lehet ==

*A muffinhoz:
**30 dkg liszt
**1 tasak sütőpor
**1 csapott evőkanál currypor
**só
**őrölt fekete bors
**2 tojás
**10 dkg puha vaj
**3 dl tej
**15 dkg snidlinges pulykapárizsi
*Az öntethez:
**2 ecetes uborka
**1 piros színű kaliforniai vagy kápia paprika
**1 piros színű csilipaprika
**1 dl olívaolaj
**2 evőkanál balzsamecet

== Figyelmeztetések ==

*Használjunk tűzálló konyhai kesztyűt, és sütés után ne felejtsük elzárni a tűzhely sütőjét!

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]

[[Kategória:Étel-ital]]
152
szerkesztés