593
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell {{PAGENAME}}? == right|250px A panírba bújtatott sajt nemcsak a vegetáriánusok és a gyerekek kedvence, hanem mindenki imádj…”
== Hogyan kell {{PAGENAME}}? ==
[[Fájl:Rantottsajt.jpg|right|250px]] A panírba bújtatott sajt nemcsak a vegetáriánusok és a gyerekek kedvence, hanem mindenki imádja! A ropogós panír és az olvadt sajt tökéletes kombináció, nem csoda hát, hogy az éttermek állandó kínálatát képezi. Ám egy kis türelemmel és pár praktikával otthon is elkészíthetjük a család és a barátok nagy örömére.
== Lépések ==
# Válasszuk ki a megfelelő sajtot! A keményebb fajták jobbak (trappista, gouda, edámi, ementáli), mert nehezebben folynak ki a bundából.
# A sajtot felszeleteljük 4-6 mm széles szeletekre.
# A tojásba rakunk egy kevés ételízesítőt, majd jól felverjük. Sót nem érdemes tenni bele, a sajt magában is elég sós.
# A szokásos módon bepanírozzuk a sajtszeleteket, majd újra tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk őket.
# Ezután célszerű egy tálban a mélyhűtőbe tenni egy órára.
# A lehűlt, bepanírozott szeleteket forró olajban pár perc alatt készre sütjük.
== Tippek ==
* Ha a sajtokat vízben vagy tejben megforgatjuk, jobban ráragad a liszt!
* Sütés közben ügyeljünk arra, hogy a sajtok ne érjenek egymáshoz, mert megsérülhet a bunda, és kifolyik a belsejük.
* A sütés titka a gyorsaság és a forró olaj!
* A szeleteket egy lapát vagy csipesz segítségével, alányúlva forgassuk az olajban!
== Amire szükséged lehet ==
* 50 dkg trappista sajt
* 1 teáskanál ételízesítő
* 20 dkg liszt
* 5 darab tojás
* 30 dkg zsemlemorzsa
* olaj
== Figyelmeztetések ==
* A sajtokat megszúrni, villával megforgatni tilos, mert így biztosan kifolyik a sajt.
* Csak addig süssük a sajtokat, amíg aranybarna nem lesz a külsejük!
* A lassú sütés és a langyos olaj is vezethet a sajt bunda alóli kifolyásához. Nem beszélve arról, hogy így nagyon sok olajat fog magába szívni a bunda.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* saját tapasztalat
* [http://www.femina.hu/recept/tokeletes_rantott_sajt A tökéletes rántott sajt]
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:Rantottsajt.jpg|right|250px]] A panírba bújtatott sajt nemcsak a vegetáriánusok és a gyerekek kedvence, hanem mindenki imádja! A ropogós panír és az olvadt sajt tökéletes kombináció, nem csoda hát, hogy az éttermek állandó kínálatát képezi. Ám egy kis türelemmel és pár praktikával otthon is elkészíthetjük a család és a barátok nagy örömére.
== Lépések ==
# Válasszuk ki a megfelelő sajtot! A keményebb fajták jobbak (trappista, gouda, edámi, ementáli), mert nehezebben folynak ki a bundából.
# A sajtot felszeleteljük 4-6 mm széles szeletekre.
# A tojásba rakunk egy kevés ételízesítőt, majd jól felverjük. Sót nem érdemes tenni bele, a sajt magában is elég sós.
# A szokásos módon bepanírozzuk a sajtszeleteket, majd újra tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk őket.
# Ezután célszerű egy tálban a mélyhűtőbe tenni egy órára.
# A lehűlt, bepanírozott szeleteket forró olajban pár perc alatt készre sütjük.
== Tippek ==
* Ha a sajtokat vízben vagy tejben megforgatjuk, jobban ráragad a liszt!
* Sütés közben ügyeljünk arra, hogy a sajtok ne érjenek egymáshoz, mert megsérülhet a bunda, és kifolyik a belsejük.
* A sütés titka a gyorsaság és a forró olaj!
* A szeleteket egy lapát vagy csipesz segítségével, alányúlva forgassuk az olajban!
== Amire szükséged lehet ==
* 50 dkg trappista sajt
* 1 teáskanál ételízesítő
* 20 dkg liszt
* 5 darab tojás
* 30 dkg zsemlemorzsa
* olaj
== Figyelmeztetések ==
* A sajtokat megszúrni, villával megforgatni tilos, mert így biztosan kifolyik a sajt.
* Csak addig süssük a sajtokat, amíg aranybarna nem lesz a külsejük!
* A lassú sütés és a langyos olaj is vezethet a sajt bunda alóli kifolyásához. Nem beszélve arról, hogy így nagyon sok olajat fog magába szívni a bunda.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* saját tapasztalat
* [http://www.femina.hu/recept/tokeletes_rantott_sajt A tökéletes rántott sajt]
[[Kategória:Étel-ital]]