Rántott sajtot készíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell Rántott sajtot készíteni?

Rantottsajt.jpg

A panírba bújtatott sajt nemcsak a vegetáriánusok és a gyerekek kedvence, hanem mindenki imádja! A ropogós panír és az olvadt sajt tökéletes kombináció, nem csoda hát, hogy az éttermek állandó kínálatát képezi. Ám egy kis türelemmel és pár praktikával otthon is elkészíthetjük a család és a barátok nagy örömére.


[szerkesztés] Lépések

  1. Válasszuk ki a megfelelő sajtot! A keményebb fajták jobbak (trappista, gouda, edámi, ementáli), mert nehezebben folynak ki a bundából.
  2. A sajtot felszeleteljük 4-6 mm széles szeletekre.
  3. A tojásba rakunk egy kevés ételízesítőt, majd jól felverjük. Sót nem érdemes tenni bele, a sajt magában is elég sós.
  4. A szokásos módon bepanírozzuk a sajtszeleteket, majd újra tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk őket.
  5. Ezután célszerű egy tálban a mélyhűtőbe tenni egy órára.
  6. A lehűlt, bepanírozott szeleteket forró olajban pár perc alatt készre sütjük.


[szerkesztés] Tippek

  • Ha a sajtokat vízben vagy tejben megforgatjuk, jobban ráragad a liszt!
  • Sütés közben ügyeljünk arra, hogy a sajtok ne érjenek egymáshoz, mert megsérülhet a bunda, és kifolyik a belsejük.
  • A sütés titka a gyorsaság és a forró olaj!
  • A szeleteket egy lapát vagy csipesz segítségével, alányúlva forgassuk az olajban!


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 50 dkg trappista sajt
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 20 dkg liszt
  • 5 darab tojás
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • olaj


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A sajtokat megszúrni, villával megforgatni tilos, mert így biztosan kifolyik a sajt.
  • Csak addig süssük a sajtokat, amíg aranybarna nem lesz a külsejük!
  • A lassú sütés és a langyos olaj is vezethet a sajt bunda alóli kifolyásához. Nem beszélve arról, hogy így nagyon sok olajat fog magába szívni a bunda.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS