1 536 bájt hozzáadva,
2012. július 17., 12:02 == Hogyan kell lángost sütni? ==
Ha nyár, akkor Balaton, ha Balaton, akkor lángos.
És amit meg lehet sütni-venni a parton, azt ugye egy átlag konyhában is elkészíthetjük. A sima, kefíres változat helyett aludtejből készíthetjük a tésztát.
== Lépések ==
# Hozzávalók a lángoshoz, egy nagy csapat részére: 1 kg liszt, 1 l aludt tej vagy kefir, 1 kis kanál só, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 kocka cukor
# Az élesztőt fel kell futtatni, majd összekeverni a hozzávalókkal. Alapos kidolgozás után a tésztát kelesztő tálba tesszük, és hagyjuk megkelni.
# Ezután cipókat formázunk belőle, melyeket még 10 percig pihentetünk. Ez alatt pont felforrósodik az olaj, amiben sütjük.
# A kezünkkel a cipókat óvatosan lángos méretűre formáljuk, majd forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Ha ügyesek vagyunk, szalagos lesz, mint a fánk.
# A tetejére fokhagymát, tejfölt, sajtot teszünk, van, aki csak sózza, és vannak, akik porcukorral vagy lekvárral eszik.
== Tippek ==
* A cipóformák fél napig hűtőben is tarthatók, így vacsorára majd másnap reggelire is lehet frissen sütni.
== Amire szükséged lehet ==
* a fenti hozzávalók
* ízlés szerint fokhagyma, tejföl, sajt, só, porcukor, lekvár
== Figyelmeztetések ==
* Vigyázzunk, el ne szakadjon a tészta sütéskor.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://szilvaszemmel.blogspot.hu/2011/07/langos.html?spref=fb Szilva szemmel a világ gasztroblog: Lángos]
[[Kategória:Étel-ital]]