Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Lángost sütni

1 536 bájt hozzáadva, 2012. július 17., 12:02
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell lángost sütni? == Ha nyár, akkor Balaton, ha Balaton, akkor lángos. És amit meg lehet sütni-venni a parton, azt ugye egy átlag konyhában is elkés…”
== Hogyan kell lángost sütni? ==

Ha nyár, akkor Balaton, ha Balaton, akkor lángos.
És amit meg lehet sütni-venni a parton, azt ugye egy átlag konyhában is elkészíthetjük. A sima, kefíres változat helyett aludtejből készíthetjük a tésztát.

== Lépések ==

# Hozzávalók a lángoshoz, egy nagy csapat részére: 1 kg liszt, 1 l aludt tej vagy kefir, 1 kis kanál só, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 kocka cukor
# Az élesztőt fel kell futtatni, majd összekeverni a hozzávalókkal. Alapos kidolgozás után a tésztát kelesztő tálba tesszük, és hagyjuk megkelni.
# Ezután cipókat formázunk belőle, melyeket még 10 percig pihentetünk. Ez alatt pont felforrósodik az olaj, amiben sütjük.
# A kezünkkel a cipókat óvatosan lángos méretűre formáljuk, majd forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Ha ügyesek vagyunk, szalagos lesz, mint a fánk.
# A tetejére fokhagymát, tejfölt, sajtot teszünk, van, aki csak sózza, és vannak, akik porcukorral vagy lekvárral eszik.

== Tippek ==

* A cipóformák fél napig hűtőben is tarthatók, így vacsorára majd másnap reggelire is lehet frissen sütni.

== Amire szükséged lehet ==

* a fenti hozzávalók
* ízlés szerint fokhagyma, tejföl, sajt, só, porcukor, lekvár

== Figyelmeztetések ==

* Vigyázzunk, el ne szakadjon a tészta sütéskor.

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* [http://szilvaszemmel.blogspot.hu/2011/07/langos.html?spref=fb Szilva szemmel a világ gasztroblog: Lángos]

[[Kategória:Étel-ital]]
emailconfirmed
3 341
szerkesztés