966
szerkesztés
Módosítások
→3. Egyéb megoldás:
* Ha levest, pörköltet sóztál el, akkor a levének egy részét merd ki. Minél sósabb, annál több levet merj ki belőle. A maradékot öntsd fel vízzel, és fűszerezd be újra. Persze a sótartóért már ne nyúlj. A kimert részből másnap elkészíthetsz egy újabb adag levest, vagy lefagyaszthatod alaplének.
* Nem a legínycsiklandozóbb megoldás, de igazán hatékony, ha nyers tojásfehérje habját kevered a levesbe, és kocsonyásodás után pedig óvatosan kiemeled a felszívott sóval együtt.
* Az egyik legegyszerűbb módszer, ha teszel a lábosba az elsózott ételbe egy szelet kenyeret, majd 10 perc főzés után kiveszed.
* Ritka eset, de ha szilárd ételt sóznál el, pl.: sültkrumplit vagy húst, próbálkozhatsz egy sima, nedves törlővel leitatni róla a felesleges sót.
== Tippek ==