138
szerkesztés
Módosítások
→A piskóta elkészítése
* 3 g só
* 1 db vaníliarúd
# Az aszalt szilvát kockázzuk fel, és közben egy edénybe forraljunk vizet, majd amikor felforrt a víz, rakjuk bele a szilvát. Figyeljünk rá, hogy csak addig hagyjuk a vízben, míg felpuhul, nem szabad teljesen megfőzni, hanem csak addig, hogy még picit roppanós legyen.# Amikor kész , szűrjük le a szilvát és rögtön hideg víz alatt hűtsük le.
# Az egész tojásokat üssük bele egy edénybe és kaparjuk bele a vanília rúd belsejét.
# A szilvát rakjuk bele egy lábosba és öntsük rá a rumot.
# Keverjük ki nagyon habosra a vajat a porcukorral, amikor már krémes állagú az a megfelelő. Utána tegyük hozzá a tojáskeveréket, és addig habosítjuk folyamatos keveréssel egy habverő segítségével, amíg egy nagyon könnyű krémmé nem válik. Amennyiben ha Ha minden munkafolyamatot a megfelelő időben, valamint és hőmérsékleten csinálunk, akkor nem fog összefutni.
# A felhabosított alapot öntsük rá a szilvára, majd laza keveréssel dolgozzuk össze az előre összekevert szárazanyagokat. Mind addig keverjük, míg sima, csomómentes tésztát nem kapunk. Vigyázzunk rá, hogy nem szabad túl sokáig keverni, mert nagyon tömörré válhat.
# A kész tésztából három 340 g-os adagot tudunk kimérni, amiből 23 cm átmérőjű és 1 cm magas lapokat alakítsunk ki egy sütőlapra, s és 210 C°C-on 10 percig süssük készre őket.
# Amint kisültek a piskóták, tegyük ki egy rácsra, a tetejüket szórjuk meg cukorral és fordítsuk meg őket.