593
szerkesztés
Módosítások
→Köles alapfőzet elkészítése
# '''Elkészítés''': a tejet kis lángon folyamatos kevergetés mellet forraljuk fel, majd öntsük hozzá a jól átmosott kölest. Közben tegyük hozzá a csipet sót és a vaníliarúd kikapart belsejét.
# 15-20 perc után puhára fő, akkor vegyük le a gázról és adjuk hozzá a cukrot, a vajat és a reszelt citromhéjat.
# Kb. 1400 gramm köles alap kölesalap készül ebből a mennyiségből, mivel a köles 3x-os folyadékot igényel , és azt fel is szívja. Azért szükséges ennyi adag, mivel ugyanabból a köles alapfőzetből készül a piskóta (960 g), és a krém is (500 g).# '''A megfőtt alapot szedjük ketté''': mérjünk ki 500 g-ot és tegyük félre hűlni, ez kerül majd a töltelékbe, míg a másik felét (960 g köles alapunk, amit ) a piskóta sütéséhez piskótasütéséhez használunk fel.
=== A piskóta elkészítése ===