Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Fűszeres csokoládét készíteni

14 bájt hozzáadva, 2014. január 23., 19:58
Lépések
#'''Csorgassuk a tölcsérbe a megolvasztott és ízesített csokimasszát!''' Először szorítsuk ki belőle a massza fölötti levegőt, majd csavarjuk, görgessük lefelé a száját! A zsák csücskét ollóval vágjuk le! Ha kicsi nyílást vágunk, akkor vékony mintát tudunk a csokimasszával rajzolni, ha nagyobb a tölcsér nyílása, akkor akár bonbonméretű pralinét is formázhatunk. A csokimasszát zsírpapírra nyomjuk ki, mert azon meg tudnak száradni a csokoládék és könnyen fel tudjuk őket szedni róla.
#'''Minták rajzolása:''' A zsák és az abból kinyomott csokimassza segítségével különböző formájú desszerteket készíthetünk. Célszerű először megrajzolni ezeket a mintákat (pl. fenyőfa, csillag, harang, szív) egy papírra, amit a zsírpapír alá csúsztathatunk. Virágformát például úgy készíthetünk, ha nagyobb nyílású tölcsérből koszorúformában 5-6 csokipöttyöt nyomunk egymás mellé.
#'''Csokirúd készítése:''' Terítsük szét vékonyan egy márványlapon egy kenőkéssel az olvasztott csokoládét, és addig simítsuk, amíg bársonyosan puha és matt felületű nem lesz. Ezután egy kenőlapáttal szakaszosan pöndörítsük fel a csokit, hogy egy pergamenszerűen felcsavart csokirudat kapjunk.[[Fájl:csokifuszeres_csokolade2.jpg|centre|250 px]]
== Tippek ==
1 859
szerkesztés