Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Karácsonyi pudingot készíteni

1 440 bájt hozzáadva, 2013. december 4., 14:25
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell karácsonyi pudingot készíteni? == right|300 pxAzért szeretem készíteni ezt az édességet, mert könnyű elkészíten…”
== Hogyan kell karácsonyi pudingot készíteni? ==

[[Fájl:karacsonyi_puding.jpg|right|300 px]]Azért szeretem készíteni ezt az édességet, mert könnyű elkészíteni és üdítő hatású.


== Lépések ==

#A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, majd a tojássárgáját, a 4 evőkanál cukrot és 1 citrom reszelt héját vízgőz fölött habosra kell keverni.
#Utána a tojásfehérjéből és a tejszínből kemény habot verünk.
#Ha már a tojássárgás massza langyos, akkor hozzáadható az 1 púpozott teáskanál zselatin és a fél citrom leve.
#Miután teljesen kihűlt a tojássárgás massza, lazán hozzákeverhető a tojásfehérjehab és a felvert tejszínhab.
#Ha ezzel készen vagyunk, kis tálkákba adagoljuk a pudingot, és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.

== Tippek ==

*Ha nagyobb társaságot látunk vendégül, jól lehet szervírozni, mert evőkanállal is nagyszerűen lehet adagolni és kisebb adag is jól eltelíti az embert.

== Amire szükséged lehet ==

*4 darab tojás
*1 citrom reszelt héja
*fél citrom leve
*2 dl főzőtejszín
*1 púpozott teáskanál porállagú zselatin
*4 evőkanál cukor

== Figyelmeztetések ==

*A vízgőz hőmérsékletére ügyeljük a tojás sárgájának besűrítésénél!

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

Hegedüsné Aranyos Ildikó pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére

[[Kategória:Étel-ital]]
1 859
szerkesztés