1 859
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell karácsonyi pudingot készíteni? == right|300 pxAzért szeretem készíteni ezt az édességet, mert könnyű elkészíten…”
== Hogyan kell karácsonyi pudingot készíteni? ==
[[Fájl:karacsonyi_puding.jpg|right|300 px]]Azért szeretem készíteni ezt az édességet, mert könnyű elkészíteni és üdítő hatású.
== Lépések ==
#A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, majd a tojássárgáját, a 4 evőkanál cukrot és 1 citrom reszelt héját vízgőz fölött habosra kell keverni.
#Utána a tojásfehérjéből és a tejszínből kemény habot verünk.
#Ha már a tojássárgás massza langyos, akkor hozzáadható az 1 púpozott teáskanál zselatin és a fél citrom leve.
#Miután teljesen kihűlt a tojássárgás massza, lazán hozzákeverhető a tojásfehérjehab és a felvert tejszínhab.
#Ha ezzel készen vagyunk, kis tálkákba adagoljuk a pudingot, és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
== Tippek ==
*Ha nagyobb társaságot látunk vendégül, jól lehet szervírozni, mert evőkanállal is nagyszerűen lehet adagolni és kisebb adag is jól eltelíti az embert.
== Amire szükséged lehet ==
*4 darab tojás
*1 citrom reszelt héja
*fél citrom leve
*2 dl főzőtejszín
*1 púpozott teáskanál porállagú zselatin
*4 evőkanál cukor
== Figyelmeztetések ==
*A vízgőz hőmérsékletére ügyeljük a tojás sárgájának besűrítésénél!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
Hegedüsné Aranyos Ildikó pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:karacsonyi_puding.jpg|right|300 px]]Azért szeretem készíteni ezt az édességet, mert könnyű elkészíteni és üdítő hatású.
== Lépések ==
#A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, majd a tojássárgáját, a 4 evőkanál cukrot és 1 citrom reszelt héját vízgőz fölött habosra kell keverni.
#Utána a tojásfehérjéből és a tejszínből kemény habot verünk.
#Ha már a tojássárgás massza langyos, akkor hozzáadható az 1 púpozott teáskanál zselatin és a fél citrom leve.
#Miután teljesen kihűlt a tojássárgás massza, lazán hozzákeverhető a tojásfehérjehab és a felvert tejszínhab.
#Ha ezzel készen vagyunk, kis tálkákba adagoljuk a pudingot, és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
== Tippek ==
*Ha nagyobb társaságot látunk vendégül, jól lehet szervírozni, mert evőkanállal is nagyszerűen lehet adagolni és kisebb adag is jól eltelíti az embert.
== Amire szükséged lehet ==
*4 darab tojás
*1 citrom reszelt héja
*fél citrom leve
*2 dl főzőtejszín
*1 púpozott teáskanál porállagú zselatin
*4 evőkanál cukor
== Figyelmeztetések ==
*A vízgőz hőmérsékletére ügyeljük a tojás sárgájának besűrítésénél!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
Hegedüsné Aranyos Ildikó pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére
[[Kategória:Étel-ital]]