Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Enni/főzéshez előkészíteni az articsókát

1 123 bájt hozzáadva, 2012. március 26., 15:38
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát? == Az articsóka rendkívül egészséges és finom is. Első látásra azonban gondot okozhat, hogy miké…”
== Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát? ==

Az articsóka rendkívül egészséges és finom is. Első látásra azonban gondot okozhat, hogy miként lássunk hozzá az elkészítéséhez vagy éppen elfogyasztásához.

== Lépések ==
# Az articsókát mossuk meg, majd a keményebb alsó szirmokat törjük le. A fiatal articsóka vastag sziromleveleit nyugodtan használjuk fel.
# Vágjuk le a szárát, valamint a tetejét.
# Ha a recept szerint ketté kell vágni, akkor ebben a fázisban egy kiskanál segítségével szedjük ki belőle a „bajszot”. Ha nem, akkor már a készételben, fogyasztáskor távolítsuk el.

== Tippek ==

* Ha tehetjük, kisebb bimbókat vásároljunk.

== Amire szükséged lehet ==

* articsóka

== Figyelmeztetések ==

* Frissen a legjobb, ne tároljuk sokáig a hűtőben.

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* [http://www.nosalty.hu/alapanyag/articsoka Articsóka]
* [http://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/articsoka_a_dekorativ_inyencseg/20070903125457 Articsóka, a dekoratív ínyencség]

[[Kategória:Étel-ital]]
emailconfirmed
3 341
szerkesztés