1 123 bájt hozzáadva,
2012. március 26., 15:38 == Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát? ==
Az articsóka rendkívül egészséges és finom is. Első látásra azonban gondot okozhat, hogy miként lássunk hozzá az elkészítéséhez vagy éppen elfogyasztásához.
== Lépések ==
# Az articsókát mossuk meg, majd a keményebb alsó szirmokat törjük le. A fiatal articsóka vastag sziromleveleit nyugodtan használjuk fel.
# Vágjuk le a szárát, valamint a tetejét.
# Ha a recept szerint ketté kell vágni, akkor ebben a fázisban egy kiskanál segítségével szedjük ki belőle a „bajszot”. Ha nem, akkor már a készételben, fogyasztáskor távolítsuk el.
== Tippek ==
* Ha tehetjük, kisebb bimbókat vásároljunk.
== Amire szükséged lehet ==
* articsóka
== Figyelmeztetések ==
* Frissen a legjobb, ne tároljuk sokáig a hűtőben.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.nosalty.hu/alapanyag/articsoka Articsóka]
* [http://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/articsoka_a_dekorativ_inyencseg/20070903125457 Articsóka, a dekoratív ínyencség]
[[Kategória:Étel-ital]]