Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Amatőr szakácsból profivá avanzsálni

9 bájt törölve, 2018. április 16., 14:22
Lépések
== Lépések ==
* Keress egy megbízható szakács tanfolyamot! Arról azonban ne feledkezz meg, hogy az iskolát elvégezve még közel sem biztos, hogy munkát is kapsz. Nem elég kívülről fújnod a panírozás magas művészetét, vagy tudnod, hogy mi az a julienne és a mártás-redukálás.
#* Keress egy megbízható szakács tanfolyamotelő otthon minden szakácskönyvet, és gyakorolj! Arról azonban ne feledkezz megPróbáld ki a lehető legtöbb receptet, hogy az iskolát elvégezve még közel sem biztos, hogy munkát is kapsz. Nem elég kívülről fújnod jártasságot szerezz! Egy jó séfnek nemcsak a panírozás magas művészetétbablevest kell jól elkészítenie, vagy tudnod, hogy mi az a julienne és hanem a mártásmézes-redukáláskrémest is.
#* Keress elő otthon minden szakácskönyvet, és gyakoroljmagadnak gyakorlati helyet a tanfolyam után! Próbáld ki a lehető legtöbb receptetAhhoz, hogy jártasságot szerezz! Egy jó séfnek nemcsak elegendő tapasztalatot szerezhess a bablevest szakács szakmában, mindent az elejéről kell jól elkészíteniekezdened. Feltehetően hosszú hónapokon át csak hagymát és krumplit fogsz pucolni egy étteremben, hanem a mézeskésőbb azonban már egy-krémest egy mártást isrád bíznak.
#* Keress magadnak gyakorlati helyet a tanfolyam után! Ahhoz, hogy elegendő tapasztalatot szerezhess a szakács szakmában, mindent az elejéről kell kezdened. Feltehetően hosszú hónapokon át csak hagymát és krumplit fogsz pucolni egy étteremben, később azonban már egy-egy mártást is rád bíznak.  #* Keress újabb és újabb célokat, ismerd meg más kultúrák gasztronómiáját! Tapasztalataidról akár videó blogot is vezethetsz, cikkeket is írhatsz. Így azoknak is segíthetsz, akik hasonló cipőben járnak, mint te.  #* Keress minden napban pozitívumot! Sok amatőr szakács ott bukik el, hogy idő előtt feladja a harcot. Unják, hogy csak a tésztát dagasztják éjt nappallá téve, biztos távolságban a gáztűzhelytől. Feladatként élik meg a mindennapokat, holott a tanfolyamon is biztosan elmondták, hogy a betanulási időszak, és a ranglétrán való felkapaszkodás nem 3 hónap lesz.
* Keress minden napban pozitívumot! Sok amatőr szakács ott bukik el, hogy idő előtt feladja a harcot. Unják, hogy csak a tésztát dagasztják éjt nappallá téve, biztos távolságban a gáztűzhelytől. Feladatként élik meg a mindennapokat, holott a tanfolyamon is biztosan elmondták, hogy a betanulási időszak, és a ranglétrán való felkapaszkodás nem 3 hónap lesz.
== Tippek ==
49
szerkesztés